ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΑΜΟΥ

Το Καρλόβασι διαθέτει στην επικράτεια του αρκετές παραλίες. Οι πιο γνωστές και πιο όμορφες που θα μπορεί να επισκεφτεί κανείς είναι:

1. Ποτάμι Καρλοβάσου

Η παραλία ποταμίου βρίσκεται σε μια μαγευτική τοποθεσία έχοντας από πίσω του το απέραντο πράσινο και μπροστά του μία από τις καθαρότερες παραλίες και θάλασσες του νησιού. Στα νερά του καταλήγει το ποτάμι του Καρλοβάσου με τους έξι καταρράκτες ένα θέαμα που πρέπει οπωσδήποτε κανείς να το επισκεφτεί αν αποφασίσει να κάνει μπάνιο στην παραλία αυτή. Η παραλία είναι από πέτρες όπως και το εσωτερικό της θάλασσας. Η παραλία είναι εξοπλισμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες για τους θαμώνες της. Υπάρχουν επίσης ταβέρνες και εστιατόρια για όσους θελήσουν να γευματίσουν. Η παραλία απέχει από το Καρλόβασι περίπου πέντε (5) χιλιόμετρα. Για την παραλία υπάρχει επίσης και συγκοινωνία μέσω των λεωφορείων των ΚΤΕΛ.

2. Σεϊτάνι

Η περιοχή Σεϊτάνι δεν είναι προσπελάσιμη μέσω ξηράς. Υπάρχει από το λιμάνι του Καρλοβάσου καΐκι το οποίο μεταφέρει όσους θέλουν να το επισκεφτούν και να κάνουν μπάνιο στα καταγάλανα και καθαρά νερά του. Δεν υπάρχει εξοπλισμός για την παραλία αυτή. Επίσης η περιοχή φιλοξενεί και φώκιες μονάχους-μονάχους αφού είναι προστατευμένη περιοχή.

3. Παραλία Καρλοβάσου

Η παραλία βρίσκεται στην περιοχή του Καρλοβάσου. Είναι δίπλα από το λιμάνι. Είναι αρκετά καθαρά τα νερά και πολλοί από τους καρλοβασίτες κάνουν μπάνιο στα νερά του.

Στο Πυθαγορείου υπάρχουν μερικές από τις καλύτερες και πιο όμορφες παραλίες της Σάμου.

1. Γλυκόριζα

Η παραλία Γλυκόριζα βρίσκεται λίγο πριν το Πυθαγόρειο. Πάνω από την παραλία βρίσκεται το ξενοδοχείο Γλυκόριζα εξου και το όνομα της παραλίας. Η παραλία διαθέτει γαλάζια σημαία και υπάρχει ναυαγοσώστης από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 17:00. Επίσης μπορεί κανείς να πιει το ποτό του ή τον καφέ του όπως επίσης και να φάει στην καφετέρια και το εστιατόριο του beach bar που διαθέτει το ξενοδοχείο. Έχει χώρο για παρκινγκ. Η παραλία έχει ψιλό χαλίκι έξω και άμμο μέσα στην θάλασσα.

2. Πυθαγόρειο

Η παραλία Πυθαγορείου ξεκινάει από το κάστρο του Λυκούργου Λογοθέτη και συνεχίζει μέχρι το ξενοδοχείο Doryssa. Είναι μια παραλία ενός χιλιομέτρου σχεδόν. H παραλία είναι αμμώδες όπως και η θάλασσα στο εσωτερικό της. Τα ξενοδοχεία που βρίσκονται κατά μήκος της, την έχουν εξοπλίσει με ξαπλώστρες και ομπρέλες για τα άτομα που επισκέπτονται την παραλία. Επίσης διαθέτει beach bar και χώρο για τους λάτρεις του beach volley. Επιπλέον νοικιάζονται και λαμβάνουν χώρα water sports για όσους τους αρέσει να κάνουν θαλάσσια σπορ.

Αξιοσημείωτες είναι και οι παραλίες του δήμου Μαραθοκάμπου. Εκτείνονται κατά μήκος όλης της βορειοδυτικής ακτής.

1. Όρμος Μαραθοκάμπου

Ό όρμος Μαραθοκάμπου είναι ένα φυσικό λιμανάκι στα παράλια της περιοχής αυτής όπου δένουν οι ψαράδες τις βάρκες τους. Δίπλα στο λιμανάκι υπάρχει παραλία. Η παραλία είναι εξοπλισμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Επίσης στην περιοχή υπάρχουν αρκετές ταβέρνες και εστιατόρια. Η παραλία είναι αμμώδες το ίδιο και η θάλασσα.

2. Κάμπος Μαραθοκάμπου (Βοτσαλάκια)

Ο Κάμπος Μαραθοκάμπου ή αλλιώς Βοτσαλάκια όπως είναι διαδεδομένη η περιοχή και γνωστή είναι μια παραλία στους πρόποδες του βουνού Κέρκη. Η μία άκρη της παραλίας με την άλλη απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο. Η παραλία είναι αμμώδες με ψιλό χαλίκι όπως επίσης χαλίκι περιέχει και η θάλασσα. Στην περιοχή υπάρχουν πολλές ταβέρνες και ξενοδοχεία. Η περιοχή είναι εξοπλισμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες από τα ξενοδοχεία και τις ταβέρνες.

3. Χρυσή Άμμος

Πηγαίνοντας δυτικά από τα Βοτσαλάκια συναντάμε την χρυσή άμμο. Η παραλία ανταποκρίνεται στο όνομά της. Από τη μία η ομορφιά της φύσης από την άλλη η χρυσή από τον ήλιο άμμο δίνουν στην παραλία ένα ξεχωριστό χαρακτήρα. Όπως στην Ψιλή Άμμο έτσι και στην Χρυσή Άμμο όσο πιο μέσα πηγαίνεις τόσο πιο ρηχά γίνονται τα νερά. Είναι ιδανική παραλία για τα παιδιά και για τους μεγάλους. Για παιχνίδι, βόλεϊ μέσα στη θάλασσα και ότι άλλο επιθυμεί η καρδιά των επισκεπτών. Απέχει περίπου 5 χιλιόμετρα από τα Βοτσαλάκια.

4. Λιμνίωνας

Μετά την παραλία της Χρυσής Άμμου βρίσκουμε τον Λιμνιώνα.

Στον δήμο Βαθέος θα βρείτε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Σάμου. Μερικές από αυτές είναι:


1. Γάγκου.
Βρίσκεται στα δυτικά της πόλης της Σάμου. Eίναι περίπου δέκα με δεκαπέντε (10-15) λεπτά περπάτημα και με ταξί ή αυτοκίνητο είναι πέντε (5) λεπτά. Η παραλία διαθέτει : beach bar για καφέ το πρωί και ποτό το βράδυ, ξαπλώστρες προς ενοικίαση, ταβέρνα για φαγητό.H παραλία έχει βότσαλα στο εξωτερικό της και άμμο μέσα στην θάλασσα.


2. Ροδίτσες
Μια κοντινή παραλία στην πόλη της Σάμου. Έχει δωρεάν ξαπλώστρες, δεν υπάρχει bar. Η παραλία δεν είναι τόσο καλή ούτε η θάλασσα. Απέχει περίπου πέντε με δέκα (5-10) λεπτά με τα πόδια.


3. Livadaki beach
Το Livadaki beach βρίσκεται περίπου έξι με εφτά (6-7) χιλιόμετρα νότια της Σάμου. Διαθέτει beach bar, δωρεάν ξαπλώστρες και parking. Ο δρόμος είναι αρκετά καλός αν και χωματόδρομος. Η πρόσβαση του είναι εφικτή με αυτοκίνητο, ταξί και μηχανάκι.


4. Νησί
Το νησί ή Αγία Παρασκευή είναι ακόμα μια περιοχή για κολύμπι. Υπάρχει λιμανάκι για τις βάρκες. Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης δίπλα από την παραλία Λιβαδάκι.


5. Μουρτιά
Πηγαίνοντας ανατολικά προς το Πυθαγόρειο, μέσα από μια παράκαμψη πηγαίνουμε στην παραλία Μουρτιά. Βρίσκεται κάτω από το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής. Η παραλία είναι από χαλίκι και η θάλασσα είναι άγρια στο πυθμένα της αλλά με πολύ καθαρά νερά.


6. Κέρβελη
Πηγαίνοντας δεξιότερα από την Μουρτιά βρίσκουμε την Κέρβελη. Θέρετρο πολλών επισκεπτών αφού η Κέρβελη διαθέτει ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για τους θαμώνες της όπως επίσης και ταβέρνες για φαγητό. Η θάλασσα είναι από τις πιο ωραίες που υπάρχουν. Η παραλία αποτελείται από βότσαλα και άμμο. Άλλες φορές την βλέπεις καταγάλανη και άλλες καταπράσινη λόγω του πυθμένα της που είναι από άμμο και σε ορισμένα σημεία με φύκια. Η Κέρβελη έχει θέα το πέλαγος και την Τουρκία αφού από το σημείο εκείνο βλέπεις το Κουσάντασι.


7. Ποσειδώνιο/ Κλίμα
Δίπλα από την Κέρβελη πηγαίνοντας από τον ίδιο δρόμο απλά αλλάζοντας κατεύθυνση μεταφερόμαστε στο Ποσειδώνιο και δίπλα το Κλίμα. Δυο περιοχές πολύ κοντά η μία στη άλλη και πολύ κοντά επίσης στην Τουρκία αφού βλέπεις τα βουνά της σαν συνέχεια της Σάμου. Είναι δυο μικρά παραθαλάσσια χωριουδάκια με ψαροταβέρνες και νεόκτιστα κτίρια. Έχει πεντακάθαρα νερά και παραλία για μπάνιο. Επίσης διαθέτει και χώρο για κάμπινγκ.


8. Ψιλή Άμμο
Νοτιότερα βρίσκουμε την Ψιλή Άμμο. Περιοχή ιδανική για παιδιά και μεγάλους που τους αρέσει η άμμος και τα παιχνίδια. Και το εσωτερικό της θάλασσας και η παραλία είναι από ψιλή άμμο εξού και το όνομα της. Η θάλασσα όσο προχωράς προς το βάθος παραμένει ρηχή στο ύψος του αστραγάλου. Ιδανικό για να παίξουν τα παιδιά και οι μεγάλοι. Στην περιοχή υπάρχουν ταβέρνες για φαγητό και η παραλία είναι εξοπλισμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες για τους επισκέπτες της.


9. Μυκάλη
Προς τον δρόμο της Ψιλή Άμμου βρίσκουμε την παραλία της Μυκάλης. Μία παραλία ιστορικής σημασίας αφού έγινε πόλεμος στην περιοχή αυτή επί Τουρκοκρατίας. Παραλία μεγάλης έκτασης με πέτρες μέσα και έξω από τη θάλασσα.. Διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες για τους θαμώνες της.

Στην περιοχή του Κοκαρίου η ομόνυμη παραλία η οποία εκτίνεται σε όλο το μήκος του χωριού. Είναι εξοπλισμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Επίσης όσοι είναι λάτρεις του wind surfing μπορούν να νοικιάσουν και να κάνουν αφού η παραλία είναι ανοικτή στο πέλαγος και έχει συχνά κύμα. Η παραλία αποτελείται από βότσαλα μέσα και έξω από τη θάλασσα με απότομα νερά.

1. Τσαμαδού

Η παραλία βρίσκεται μόλις ένα χιλιόμετρο από το Κοκάρι. Διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες για όσους την επισκέπτονται. Η παραλία και η θάλασσα αποτελείται από βότσαλα..

2. Λεμονάκια

Η περιοχή βρίσκεται δίπλα από την παραλία Τσαμαδού. Διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες για τους θαμώνες της παραλίας αλλά και ταβέρνα με παραδοσιακό φαγητό για όσους θελήσουν να γευματίσουν. Η παραλία αποτελείται από βότσαλα μέχρι και τα πρώτα βήματα μέσα στη θάλασσα και συνεχίζει με άμμο.

3. Αυλάκια

Πηγαίνοντας δυτικά συναντάμε τα Αυλάκια. Μία παραθαλάσσια περιοχή για κολύμπι. Διαθέτει ότι και οι άλλες παραλίες. Επίσης έχει ταβέρνες για τους λάτρεις των θαλασσινών και ψαριών. Επίσης υπάρχει και ένα ξενοδοχείο (Αυλάκια) για όσους θέλουν να διανυκτερεύσουν στην περιοχή.

4. Τσάμπου

Βρίσκεται δίπλα στην περιοχή Αυλάκια. Η παραλία και η θάλασσα αποτελείται από βότσαλα Διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες για όσους θέλουν να κάνουν ηλιοθεραπεία και να απολαύσουν τον ήλιο με ασφάλεια.

Οι παραπάνω παραλίες βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη με διαφορά περίπου μισού με ένος χιλιομέτρου μεταξύ τους και περίπου 2-3 χιλιόμετρα από το χωριό Κοκκάρι.

Copyright © 2012-2013 | All rights reserved.Designed & hosted by thinkitweb.gr